Dagens bild: kaffe på Bergianska

Tack vare att jag deltar i #blogg100 (blogga ett inlägg om dagen i hundra dagar) har jag publicerat en lång rad med nödinlägg den här våren. De heter ofta något med dagens bild eftersom jag utgår från de utkast som pluginet Instagrabber skapar av mina instabilder. Jag försöker låta bli att ha dåligt samvete för dem och tänker att de i varje fall är korta. Bra tal är antingen tankeväckande, roliga eller informativa – men om de inte lyckas vara det så kan de åtminstone vara korta så de inte tar upp åhörarens tid i onödan.

En annan effekt av #blogg100 är att jag läst en del intressanta inlägg i ämnen jag normalt inte följer och varit med i blogggemenskapen. Det är framförallt gemenskapen jag vill åt. Några av de jag träffade genom #blogg100 för två år sedan håller jag fortfarande kontakten med. 2013 rundade jag av hela #blogg100 med IAKonkret (hon heter så på twitter så därför tänker jag på henne så). Vi lunchade på Bergianska sista dagen och konstaterade att maten och miljön var kanon men kaffet var inget vidare. Igår träffades vi igen och nu var det kaffet som fick tummen upp och maten som inte nötter med någon entusiasm. Det gjorde däremot samtalet. Jag hade något svagt minne från förra tillfället att jag hade lagt i för lite parkering. Därför tog jag i, trodde jag. Fick kila iväg till parkeringen och pytsa i mer. Lärdom: lunch med Inger ska avnjutas i Rivieran-tempo. Vi pratar minimum fyra timmar. Vackert men svagt kaffe på Gamla Orangeriet i Bergianska.
Bilden är från två år sedan. Detta är skrivet på mobilen så alla stavfel skyller jag på den!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on december 28th, 2018 at 10:42 f m