Dagens bild – Leva med yoga

Pressfrukost för boken Leva med yoga imorse. God rawfood och intressant intervju av Sara Granström Thorsson (som skrivit) och Adam Falk (som fotat). Jag hade dessutom en egen intervju av Tomas Arfert (som formgett) och har gick hem med bok + en lista på de snygga typsnitt som används i boken. #boknörd #bokrelease #bok #yoga #yogayama #levamedyoga

Den här dagen startade jag med bovetegröt med blåbär och kokos, chaite och kul diskussion om typsnitt på en pressfrukost för boken Leva med yoga. Jag är lite allergisk mot alla som ska missionera om det RÄTTA SÄTTET att leva sitt liv på och därför var det mycket befriande lyssna på Sara Granström som skrivit boken. Individuellt och mångfald var hennes paroll. Alla dieter och metoder har något att tillföra sa hon men allt passar inte alla. Hon nämnde också att de flesta modedieter är viktfixerade medan hennes bok handlar om hälsa vilket är en annan sak. Även kaffe kan förordas för vissa kroppstyper – något som utlöste en del lättade fniss i lokalen.

Jag läste en bit i boken på tunnelbanan och gillar det jag läste. Framförallt är den snygg. Jag råkade sätta mig bredvid Tomas Arfert som formgett den och kan berätta att brödtexten är satt i Nexus Serif, rubriken ovanför brödtexten är satt med Trade Gothic light och huvudrubriken (Frukost) med Bodoni 64. Sedan har han även använt fem andra typsnitt för citat och de små utsmyckningarna som solen framför frukost. Sådana småsaker tycker jag är intressant att veta.

chefstomaten