Dagens bild: Stadshuset i Stockholm

Igår grävde jag fram den här gamla bilden av Stadshuset i Stockholm till Instagram. Tänkte att den nog drar fler klick än vad en mer dagsaktuell bild av rådande sjukstuga gör. En korrekt bedömning visade det sig. Solnedgång, vatten och stadshuset – vad kan gå fel? Klicken regnade in (i den skala som mitt Instagramkonto rör sig på vilket är rätt blygsamt men ändå).

Idag hade jag planerat att vara frisk som en nötkärna igen och posta nytagna bilder. Den planen har inte riktigt infriats men jag har fått annat att tänka på. Igår eftermiddag mejlade Författarförbundets kansli ut en inbjudan till en kurs i bokutgivning där jag ska vara föreläsare.

I morse skrev jag ihop en liten text om detta till min officiella webbsajt och spred den i lite författargrupper. Vill ju gärna att kurserna blir av och om det är för få anmälningar skulle de ställas in. Sedan satt jag och svarade på frågor i ett par timmar vilket förstås var roligt då det visade på ett visst intresse men samtidigt utmattande.

Efter lunch gick jag och la mig för att vila lite och då ringde Susanne på Författarförbundet och berättade att hennes mejlbox svämmade över med anmälningar!!! Sedan satt vi och skrattade en stund över hur roligt det är när något man gör är populärt. Som arrangör av vilken typ av event som helst så finns det bara två ytterligheter. Det ena är att man får tjata sig blå och ändå bita på naglarna och hålla tummarna för att det på något magiskt sett ska komma tillräckligt många deltagare för att inte lokalen ska se patetiskt ödslig ut. Det andra varianten är att kursen blir fullbokad innan man hunnit stava till kurstillfälle.

Ska man vara petig så ser den här kursen ut att falla i båda kategorier. För att sprida verksamheten över landet planerades det att hålla kurs i Umeå, Stockholm och Göteborg. Umeåtillfället ser ut att tillhöra det förstnämnda varianten (alltså ingen Umeåresa för mig) medan Stockholm tillhör den sistnämnda. Det ser därför ut som om det kommer att bli fler Stockholmsbilder framöver.

Nu har jag grävt fram en arkivbild som borde få fler likes än en dagsaktuell bild från dagens sjukstuga.  #Stockholm #stadshuset #solnedgång

Jag deltar i #blogg100 och skriver varje dag en rad eller två om en av mina instagrambilder. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)