Dagens bild: min bokhylla 2010

#Böcker levererade! Så här såg det ut för ett par år sedan i #bokhyllan när jag fick hem min #debutbok Jakten på den perfekta puben. Utgiven som print on demand så  den går fortfarande att köpa. #Wales #bok #skriva #skrivabok #egenutgivarna

Titta vad jag hittade idag! Snubblade över den inne på Pinterest (där jag inte är alltför ofta). Hade helt glömt av att jag en gång i forntiden la upp den här bilden på Instagram. Det är visst nästan två år sedan jag postade den vilket direkt avslöjar att tiden går. Och då var inte bilden färsk ens då.

Bilden är tagen 2010 när jag hade packat upp de allra första 100 exemplar av min allra första bok. Oj vad stolt jag var. Och hur snyggt jag tyckte att det var med alla likadana böcker. Särskilt den lilla cyklisten längst ner på ryggen. Jag var också skittrött, fruktansvärt less på boken och stönade över att de två kartongerna med böcker tog plats. Sedan dess har jag lyft rätt många fler kartonger (och suckat lite mer :-)). 100 böcker är inte längre den omhuldade första upplagan utan något jag trycker lite snabbt för att ha några exemplar innan den riktiga upplagan trycks. Jag betalar heller inte en smärre förmögenhet för 100 böcker längre. Det beror både på att tryckpriserna har gått ner och på att jag gör en del saker själv som jag tog hjälp med på den tiden.

Vill du läsa en reseberättelse från Wales?

Av debutboken Jakten på den perfekta puben återstår idag en liten hög med sju böcker. Jag är lite osäker på om det är sju exemplar av de böcker som finns i bilden, jag tryckte i två omgångar och vet inte vilken omgång jag fotograferade. De sju exemplar har legat där orörda rätt länge nu. Det var evigheter sedan jag sålde ett ex. Boken är lite svårsåld då den var så dyr att trycka att även om jag bara tar tryckpriset så upplevs den som dyr. ”Så mycket skulle jag ALDRIG betala för en bok” minns jag en person som sa. Jag har dock tidigare dragit mig för att rea ut den till under tryckpriset. Jag tror att de allra flesta som köper den gör det för att de känner mig på något sätt och vill ha just min bok, eller är ruskigt intresserade av landet Wales, och i båda fallen är inte priset avgörande tänker jag. Men boken gör å andra sidan ingen glad när den ligger i bokhyllan och dammar så kanske borde den få följa med ut och synas lite?

Kanske borde fråga om det är någon som vill befria min bokhylla från ett ex. Ge mig i så fall ett bud. Tryckpriset var 140 kr styck, frakt går på 33 kr inom Sverige, vad vill du betala för ett signerat exemplar?

Och därmed avrundar jag dagens inlägg i #blogg100 – utmaningen att blogga ett inlägg om dagen i hundra dagar

chefstomaten