Fotoappen snapseed kan göra kul saker med mobilbilderna

För det mesta vill jag att mina bilder ska spegla verkligheten och inte se alltför mixtrade ut. Därför brukar jag mest rätta till horisonter som halkat snett. Men ibland är det kul att fixa lite mer med bilden och då är appen snapseed inte så dum. Jag fick tips på den när jag efterlyste en app som gör något helt annat än vad snapseed gör, men den fick stanna i telefonen ändå för den är lättanvänd och har många bra funktioner. Det går lätt att ljusa upp och beskära bilder och ge dem en vit eller svart ram – en enkel åtgärd som kan vara rätt effektfull. Jag ska visa två bilder som jag fixat med snapseed tillsammans med sina original.

Som omväxling till dagens träd så ger jag er idag - tadam - #DagensSkorsten. Kan inte riktigt förklara varför men den krävde att få hamna på bild. Den förpassade dock till bakgrunden och i centrum är istället den här gamla skylten vid entrén till biografen Draken. Varför har jag inte lagt märke till den förut? Fångade dem i fkykten på väg till #Litteraturhuset som är inrymt i ena änden av den gula byggnaden.  #biografDraken #gammalskylt #Göteborg #järntorget

Första paret är ifrån Göteborg. Skylten tillhör den gamla biografen Draken i närheten av Järntorget och det är den jag egentligen fotograferade. Det jag gillar med snapseed-bilden är att plötsligt syns lämmeltåget av människor vilket ger en extra dimension till bilden. Dessutom har himlen blivit dramatiskt intressant istället för jämngrå.

I båda de här bildparen är det HDR-effekten jag använt. Vill du ha fler tips på fotoappar så har jag skrivit om fotoappar för att göra collage för ett tag sedan (rätt länge sedan så kanske finns det ännu bättre nu).

Nästa par är från Hede i Härjedalen och där har jag bland annat rätat upp horisonten, fått köldröken att framträda lite mer och ljusat upp bilden en aning.

10995127_1414913542141784_2035017726_n

Detta var inlägg 28 av 100 eller något ditåt i #blogg100 som jag i år deltar i med mobilbilder. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)