Där fick jag för att jag laddade ner en beta-version

Jag har egentligen ett stort och vidrigt städprojekt att ta tag i. Det ramlade ner ett brev från styrelsen att mal har flyttat in på vinden och att anticimex var på ingång för sanering. Inför denna sanering skulle man frilägga alla väggar i sitt förråd. Ha! I mitt vindsförråd förvarar jag extra bord, extra bokhyllor, extra stolar, extra garderober, extra flyttkartonger och annat på detta tema. Ingenting man lätt föser ihop i mitten av förrådet. Tack vare ett hjältemodigt besök av biologen igår så har jag numera ett torn av prylar i mitten av vinden. Allt fick dock inte plats i tornet utan fyra kartonger blev över. Dessa står nu staplade precis innanför dörren och väntar på att jag ska återvända upp till dammet och värmen och sortera dem. Två av dessa kartonger innehåller alla mina festklänningar från min studenttid… Om nu inte malen har kalasat upp dem. Jag hade tänkt spara dem av sentimentala skäl men jag förstår att det finns många läsare (hej mamma) som ser det som positivt att jag äntligen slänger dem.

Miniatyrbilder till ”senaste inlägg”

Redan som student var jag bra på att skjuta upp saker genom att ta tag i annat viktigt. Som att pigga upp listan med senaste inlägg här i högerkolumnen med små bilder. Rasande viktigt. Detta är inget nytt påhitt. Jag har av och till roat mig med detta i flera månader. Det brukar sluta med att jag blir väldigt sur. Det blev jag även denna gång. Det finns massor med plugin som hävdar att de kan göra just detta. Tyvärr fungerar de bara med bilder uppladdade med wordpress eget bildhanteringssystem. Och det slutade jag använda efter ett par veckor och övergick till en plugin som heter nextgen. Nextgen anses vara den allra bästa bildpluginen, den är i alla fall mest ledladdad och den stora fördelen är att man får vad jag har lärt mig heter lightbox-effekt. Det är att ifall man klickar på bilden så laddas en större bild upp ovanpå sidan, istället för att man hamnar på en ny sida som är tom förutom bilden i större format (och får backa sig tillbaka till sidan).

Är YD recent post svaret?

Men nu ramlade det in ett mail att YD recent post fanns ute i en ny version som använder de miniatyrbilder man själv anger till varje inlägg. Lysande. Det var förvisso en beta-version men vem vill vänta på den riktiga lanseringen? Jag laddade ner och pillade in alla filer där de borde vara. Aktiverade pluginet och – damdamerida – fick inte upp en enda bild. Men dock alla titlar i dubbel upplaga.

Jag är allt annat än haj på det som händer bakom kulisserna på plugin men började testa alternativ efter alternativ. Efter två timmar (som också inkluderade en del googlande) hade jag konstaterat att ifall jag skapade en fil, timthumb.php, och petade in en massa kod i den som jag hittade på en plats, så fick jag in kvadratiska bilder av önskad storlek. Hurra!!!

Stärkt av min framgång gav jag mig på att layouten. Men där har jag gått bet. Man tycker ju att ifall det finns ”Load default CSS stylesheet” och ”Image inline CSS Style” så skulle något inträffa ifall man ändrade något bland de alternativen. Icke. Jag har varit inne och pillat i alla filerna men nope. Typsnittet är fortfarande lika stort och jag blir helt vansinnig på det fula sätt som titeln hänger efter bilden. Antingen får titeln börja på en ny rad eller så får den börja högst upp på bilden.Om du läser detta och inte hittar pluginet i fråga på sidan? Ja då har jag väl slängt ut det. Grr.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)