De vita eko-grindarna vid Leeswood Hall

Det finns välkända sevärdheter som lockar hundratusentals besökare varie år. Och så finns det udda ställen som man råkar på av en händelse. De vita grindarna vid Leeswood Hall i Flintshire hör till de sistnämnda. Att vi hamnade där berodde på Google Maps.

Walesiska vägar ofta smala

Jag och Marika var på väg till min kompis Gaz där middag väntade. Vi råkade svänga fel någonstans. Det var inget ovanligt för vi navigerade med hjälp Google Maps och den appen hänger inte alltid med i svängarna i de walesiska rondellerna. Därför hamnade vi på en av de där småvägarna där man håller tummarna för att man inte möter någon annan bil (vi körde många sådana under vår resa – och ibland mötte vi andra bilar, sopbilar eller liknande).

Efter en skarp kurva blev vägen oväntat dubbelt så bred och dessutom bjöd vägen på den oväntade synen av en riktigt maffig grind. Jag hoppade raskt ur bilen och tog några bilder av grinden. Grindarna kändes som de var mer avpassade för ett slott än till den tämligen anspråkslösa herrgård jag skymtade bakom.

Vi missade testa ekot

Vad vi helt missade var att prova grindstolparnas eko. Detta läste vi om i en bok hos Gaz dagen efter. Jag missade anteckna (fotografera av) vad boken heter men instruktionen lyder så här.

Stand opposite the second brick pier from the north (i.e left). Ensure that no traffic is coming, then move forward a third of the way across the lane. Face the semi-circular brick wall and shout, recite or sing to hear the echo – and become one of Clwyd’s curiosities yourself!

Häftigt att vi hade sett dem, även om vi inte visste vad det var vi körde förbi.

 

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)