Dimma över Hornsbergs strand

November var på många sätt en jämngrå månad med få ljusglimtar. Det kändes som om hela världen var insvept i ett tjockt grått moln i princip hela tiden. Som människa saknade jag solens uppiggande effekt men som fotograf bjuder dimma på många möjligheter. Kameran kom aldrig med ut men en vardag när dimman låg tät hade jag ett viktigt samtal, vilket på mitt jobb betyder att pälsa på sig och gå ut (enda stället där ingen kan lyssna på vad man säger). Och då passade jag på och tog de här bilderna med mobilen.

Bilderna är från Hornsbergs strand, ett nybyggt område på Kungsholmen. På sommaren är det fullt med badande och glassätande soldyrkare här.

Den här dagen såg jag bara en ensam paddlare och hundägare. Men å andra sidan var dimman så tät att det var svårt att se folk.

I våras promenerade jag ibland härifrån till Stadshuset. Det är en fin promenad där man bland annat passerar Karlbergs slott.

Borde göra om det, med storkameran någon dag. Dimma är nästan lika häftigt att fotografera som rimfrost.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on januari 4th, 2015 at 03:52 e m