Enklare att skriva en kommentar på Tomatsallad

I helgen hade Tomatsallad besöksrekord för en enskild dag. I somras hade bloggen besöksrekord sett över en månad. Tomatsallad är överlägset min mest besökta webbsajt, trots att jag har några stycken andra i olika ämnen. Det som skulle vara en anonym experimentsajt där jag kunde testa saker fritt för att lära mig är numera så etablerat att det finns på ett av mina visitkort.

Detta är en spännande utveckling men det gör att Tomatsallad inte riktigt lämpar sig för experiment längre. Snarare är det här jag ska göra mitt bästa med erfarenheter från test på andra webbsajter.

Disqus stoppar spam och kommentarer

Trots att Tomatsallad är min mest besökta sajt är det få som kommenterar här jämfört med på mina andra webbsajter. Jag får fler mejl från läsare, än kommentarer på bloggen och genom åren har mer än en person sagt att det är svårt att kommentera här.

Orsaken verkar vara att jag för sju år sedan installerade ett kommentarsplugin här på Tomatsallad. Det heter Disqus och är bra för bloggar med många läsare som är aktiva och kommenterar på många sajter. Det har också hållit sidan helt spamfri vilket jag uppskattat. Men jag får som sagt få kommentarer.

Jag har därför i åtminstone fem år tänkt att jag kanske borde ta bort det. Idag gjorde jag slag i saken. Det var faktiskt enkelt, mycket enklare än att installera det.

Så nu hoppas jag på fler läsarinteraktioner!

chefstomaten