Höstfint runt Bergianska

Dagens ord är konferensdäst. Två veckor i rad har jag varit på tvådagarskonferenser och käkat mer kakor, bullar och liknande än jag normalt äter på ett halvår (ok, lätt överdrift men det känns så). Har även ätit konferensmiddagar av varierande kvalitet. Den i Västerås förra veckan var klart bättre än gårdagens i Lidingö rent matmässigt. Fast den i Västerås blev onödigt lång på grund av musikalisk underhållning. Sådant är bra i måttliga mängder men om man ser på middagen som jobb så vill man inte bli avbruten stup i kvarten.

Hur som helst så på väg hem från dagens konferens kände jag ett behov av att sträcka på benen så jag hoppade av vid universitet och tänkte mig en promenad längs vattnet. En regnskur fick mig att retirera in på Gamla Orangeriet i Bergianska. Kaffet där är inte lika gräsligt som det var för några år sedan men det är fortfarande inget att gå dit för.

Miljön och maten däremot gör att Gamla Orangeriet är ett av mina favoritställen. Det är inte gratis att äta lunch där på något sätt men kvaliteten och atmosfären gör att det känns prisvärt.

I trädgården pågick växtfärgningsexperiment och i en av grönsaksbäddarna var det uppdukat med pumpor. Jag fotade dessa och gick en kort sväng längs vattnet innan jag satte mig på Roslagsbanan vidare hemåt.

chefstomaten