Estrid får ett eget torg i nya Täby Centrum

Hårfagre som känner till mitt intresse för Estrid tipsade mig igår om att titta i lokaltidningen Mitt i Täby. I och med utbyggnaden av Täby Centrum skapas ett antal nya gator och torg som behöver namn. Ett av dessa torg, det utanför det nya kommunhuset, kommer att döpas efter Estrid. Från början hade kommunen tänkt att kalla det för Jarlabankes torg efter Estrids kända barnbarn men den idén föll på att Jarlabankes staty utanför nuvarande kommunhuset inte var flyttbar. Då blir det Estrid istället. Bra val tycker jag, det finns tillräckligt med gator och torg uppkallade efter gubbs ändå.

Estrid levde under vikingatiden och i höstas hade jag en session när jag sprang runt i skogarna för att se alla runstenar som hon och hennes släkt reste. Den här stenen vid Roslagsleden har jag besökt tidigare men just den här bilden togs idag på en trevlig, välbehövlig och avkopplande hundpromenad.

Vill du läsa mer kan jag tipsa om min djupdykning i runstensfakta eller min rapport från min första runstenssafari i Estrids Täby.

Nu är det verkligen slutspurt i utmaningen att blogga ett inlägg om dagen i etthundra dagar. Detta var nummer 93/100 i #blogg100.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 15th, 2013 at 09:00 e m