Ett par restips till Anette som ska resa till Antibes-les Pins

Anette ska resa till Antibes eller Juan les Pins nästa sommar och har ställt några frågor i kommentarsfältet till ett inlägg. Nu har jag flyttat mina svar hit där fler kan ta del av dem och jag kan länka till tidigare inlägg.

Boktips: Våra strövtåg runt Antibes

Mitt första tips är att jag håller på och skriver på en vacker presentbok om Antibes (med arbetsnamnet Våra strövtåg runt Antibes). Preliminärt klar lagom till jul men jag kommer att annonsera här på bloggen i god tid. Håll koll genom att följa bloggen eller skriv en rad här nedan så mejlar jag när boken är klar.

Boende med självhushåll ger flexibilitet

Det finns massor med bra restauranger i Antibes och Juan les Pins. På bilden exempelvis en riktigt god wookad anka (€19) från Up Side Down i Juan les Pins. Mest prisvärda lunchen serveras antagligen i Plascassier, €14 för fyra rätter. Det krävs dock bil för att ta sig dit. Jag har inte örnkoll på restaurangutbudet men baserat på prisskillnaderna på en kaffe med mjölk (som varierar mellan €1 och €5) så gäller att man får betala för havsutsikt :-).

Jag läste någonstans att den här sommaren har antalet besökare som vill ha självhushåll på Rivieran ökat. En anledning är säkert att folk vill spara pengar på att inte alltid äta ute. En annan och viktig fördel med eget kök är att man kan handla på marknader och botanisera i småaffärer, bära hem och testa sina fynd. Jag läste om ett par svenskar som köpte sig en lägenhet, delvis för att kunna handla tomater på marknaden.

Parkera bilen och ta tåget

Anette åker till Antibes-les Pins nästa sommar. Sommarsäsongen är högsäsong och vill man inte riskera att slösa bort tid i bilköer parkerar man bilen. Det finns dock ett par bilvägar som man ”måste” köra, en av dem är runt de röda Esterelbergen, en annan är cornicherna mellan Nice och Monaco och en tredje (en bit bort) är att köra runt Grand Canyon du Verdon.

De är dock inget för den som inte gillar slingervägar med branta stup :-). Då är det bättre att hålla sig till Antibes och Juan les Pins, promenera runt i gamla stan och  njuta av nattlivet. När man vill på utflykt så finns exempelvis Nice, italienska Ventimiglia eller Grasse en tågresa bort.

Många typer av stränder och strandaktiviteter

Anette undrade också om stränderna. Det finns alla typer av stränder på Rivieran, långa sandstränder, små klippor eller privata stränder med all service. Jag har listat mina 5 favoriter. Nu gillar jag att kvista ner, simma en bit, soltorka och sedan gå hem. Vill man sola hela dagen kanske det lockar att hyra en solstol på någon av de privata stränderna. Kostar mellan €16 och €25.

Till sist vill jag tipsa om att strunta i alla museer om man inte är superintresserad av ämnet och kan franska. Utställningarna är mycket traditionellt uppbyggda med föremål i monter och små texter, på franska.

För fler tips följ bloggen eller spana in mina böcker

Ovanstående inlägg skrev jag för några år sedan. Det mest är fortfarande aktuellt men vill du ha fler förslag på saker att göra under din semester, följ bloggen eller bläddra bland hundratals tips på saker du kan göra under din semester.

Edit 2019: Strök en del som var inaktuellt och la till sista stycket.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)