Fältmässiga (?) kameraoveraller

Jag skrev häromsistens att den lilla badkameran behövde en overall för att klara det tuffa livet i en handväska (och slippa sockan). Fick tipset att kolla bland mobilfodral. Har inte hunnit iväg till någon därför lämplig affär ännu, men har testat konceptet via en lånad röd golla (som förut härbärgerade en sony ericsson P1:a). Möjligen aningens liten men kameran verkar nöjd och glad.

Till höger i bilden ovan kan man ev ana en svart plastpinne som sitter på remmen. Det tog ett tag innan jag insåg vad den var bra för. Det är en pekmoj för den med stora fingrar. Pinnen har dock en förmåga att trilla av i de mest olämpliga tillfällen och har redan lokaliserats i fjällmiljö en gång.

Var mina kameraförvaringsbekymmer nu lösta? Nix. Nya teleobjektivet gör nämligen systemkameran alltför stor för sin kameraväska. Objektivet ska visserligen vara väderskyddat men vad betyder egentligen det? Ösregn på tvärs? Skulle inte tro det. Jag har därför hängt en vattentät påse runt objektivet. Stilmässigt tveksamt men funkar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)