Finn fem fåglar

Trots en deprimerande väderprognos släpade jag med mig klunskameran på en dagstur till Helags. Belöningen kom efter två timmar när en hel kull med orrar dök upp. Hurra! Kameran for fram fortare än en orre kan springa (och de pinnar på rätt bra). De är också ganska väl kamouflerade, när de gömt sig i björkriset är det mest bara rörelserna som avslöjar var de är någonstans.

Jag rusade in i rissnåret jag också och gick runt dem för att få några bra bilder när de lyfte. Stod med kameran redo. Orrarna lyfte programenligt. Jag siktade och tryckte av. Och tryckte. Och tryckte. Vet inte riktigt vad som hände. Antingen har jag lyckats komma åt någon inställning på kameran som säger att den ska vänta en kvart mellan varje bild. Eller så börjar kamerahuset (Canon Eos 400D) bli riktigt gammalt och segt. Eller så är autofokuset på nya teleobjektivet (70-200mm f4 L  IS USM) avsevärt långsammare än på mitt normalobjektiv (24-105mm f4 L IS USM).

Jag får klura vidare på nya objektivet och glädja mig åt att nya motiv dyker upp ständigt.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)