Florence – bästa hotellet i Nice

En av de läsare som bloggat om Mitt Nice noterade avsaknaden av hotell-rekommendationer. Det är inte så att jag glömt något utan de här reseguiderna innehåller inte hotell. Förlagets ambition är att böckerna ska ge ”intryck av att vara en kompis som du ska resa och hälsa på.” En bok du har med dig på resan och som inspirerar dig till egna upptäcksfärder. De flesta resenärer bokar boendet på hemmaplan före resan och att då ta upp värdefulla sidor med olika boendealternativ vore synd – det finns ju så mycket annat att få med på 216 sidor.

Grand Hotel le Florence

För den som söker ett bra boende har jag dock ett förslag. Jag har visserligen aldrig själv aldrig bott på hotell i Nice men både Karlbergs kök och Cattis på resande fot rekommenderar Grand Hotel le Florence.

Jag har mött upp Karlberg där och hotellet ligger verkligen perfekt mitt i stan, mitt emellan stationen och stranden, ett stenkast från gallerian Nice Étoile. Dessutom verkar personalen extremt hjälpsam och trevlig. (Bilden har jag lånat från det här inlägget hos Karbergs kök).

Ska man vara lite längre i Nice är det perfekt att hyra en lägenhet för då kan alla matmarknader förvandlas från fotoobjekt till ställen där middagsmaten handlas. Jag har påbörjat en lista med svenskar som hyr ut lägenheter men den behöver fyllas på. Har du tips så hör gärna av dig.

Cattis gillar Mitt Nice

Cattis som gillar Grand Hotel le Florence gillar också boken Mitt Nice. Hon har två bloggar och på sin bokblogg har hon recenserat boken.

Hon skriver bland annat

Sevärdheter beskrivs med små anekdoter och historier vilket skapade en nyfikenhet eftersom det inte var någon tung historieläsning utan mer intresseskapande. Väldigt smart gjort.

Cattis make tyckte att boken passade mer för kvinnor än för män med tanke på alla shoppingtips. Det tyckte jag var riktigt intressant eftersom en god vän till mig som läst en annan bok i serien, Mitt Rom, skriven av Eskil Fagerström tyckte att det märktes att det var en man som skrivit den boken. Hur skriver man en personlig guidebok som är könsneutral?

Den är ju yttepytteliten! #Frihetsgudinnan #Franskafrihetsgudinnan #Nice #MittNice #cotedazur #rivieran #staty

Det passar väl rätt bra att illustrera detta med en bild av Frihetsgudinnan? Hon står utanför operan och är lätt att missa då statyn är pytteliten. Jag  harfotat den underifrån.

chefstomaten