Förbättringsmöjligheter i google maps

Gå hem!

Det är ett av de kommandon som hunden är riktigt bra på. Han har dessutom en tendens att höra det (hörseln är annars tämligen selektiv). Om han inte vill gå hem så demonstrerar han det tydligt genom att bita i kopplet och dansa omkring. Men han fattar absolut vad ”gå hem” betyder. ”Hem” är för övrigt ett relativt begrepp och inbegriper alla platser vi utgått ifrån oavsett om det var hus, lägenhet eller bil.

Ibland skulle jag dock önska att hunden förstod ett alternativt kommando ”gå hem fast utan att involvera djupsnö, gå över sjöar med osäkert isläge eller andra genvägar som är mindre lämpade för tvåbeningar”. Dit har vi dock aldrig nått i hunddressyren så man ger kommandot på egen risk så att säga. Men ibland hamnar man i lägen då det är lämpligt att ta till.

Idag önskade jag att google maps hade nått det där andra steget i utvecklingen. Jag knappade in att jag ville från Sägnernas hus i Sandhem till Mölndal och fick en fin-fin väg att följa. Jag behövde inte köra speciellt långt innan jag önskade att jag hade haft möjlighet peta in alternativet ”väg från A till B på torra rådjursfria vägbanor utan isbark”. Men det var en väldigt naturskön väg. Slingrig, full med tjälskott, blankis och så skuttade rådjuren så snyggt.

chefstomaten