Fota från mark(havs-)nivå inte riskfritt

Note so self – tänk lite på var du är och omgivningarnas beskaffenhet innan du börjar fotografera! Jag är ju just nu löjligt förtjust i den vikbara skärmen på min Canon 60D som gör att jag kan fotografera från marknivå utan att lägga mig ner platt på marken – särskilt fiffigt när marken är blöt och isig. Men det finns tillfällen då den inte är så käck. Tog en liten förmiddagspromenad (det skulle varit morgonpromenad men jag var så trött – förkyld? sommartid? – att jag inte kom iväg riktigt på morgonen). Jag tog min favoritpromenad längs det gamla murverket, men för att variera fotoskörden en aning gick jag ner till vattnet. Tänkte att jag skulle testa ett underifrån-perspektiv på slottet och murverket. Med lite snygga klippor och hav i förgrunden. Tjena. Vad jag glömde bort är att hav inte är särskilt stabilt. Precis när jag stod där och siktade och vred för att få rutnätet i kameran och horisonten att bli sams kom det en mycket större våg. Hoppsan! Jag hade tur, kameran klarade sig med en del stänk. Men i fortsättningen ska jag hålla storkameran en bit från vattenytan och ta alla vattennära bilder med badkameran!

chefstomaten

Last updated on juli 2nd, 2011 at 12:41 e m