Det var det här med att hålla kameran borta från vatten

Efter gårdagens nästan-dränkning av kameran var dagens mål att hålla kameran långt från allt vad vatten heter. Så istället för att fotopromenera längs havet valde jag att knalla upp till högsta punkten, fyren La Garoupe. Ha! Vad jag glömde var att det finns fler sätt att blöta ner en kamera än vågor. Det finns medhavt vatten och nedfallande vatten också.

Eftersom jag skulle ut och motionsgå med stavar och allt så plockade jag fram min gröna vattensäck som jag handlat på Dechathlon. Förutom vatten rymmer den exakt en kamera. Note so self: det är lämpligt att hälla vattnet i därför avsedd plastpåse, inte ömsom i vattenpåsen och ömsom bredvid. När jag var färdig var hela säcken blöt.

Nåväl, det gjorde nu i slutändan ingenting för det resulterade i att jag packade ner kameran i en vattentät påse först, innan jag stoppade ner den bland vattnet.  Och det hade jag nytta av då det började regna. Tyvärr tyvärr hade jag satt en stråhatt på huvudet ”do not wear in rain”, så det blev en ganska lång utflykt medan jag väntade ut regnet. Nu finns det annat att roa sig med än utsikten uppe på La Garoupe, det finns en liten kyrka och under säsong ett litet café (idag är vi dock fortfarande utanför säsong). Jag följde strömmen med turister in i kyrkan, gick ett varv med kameran i ena handen och hatt och stavar i den andra. Gick ut, tittade på mina bilder och gick in ett nytt varv, nu med en annan inställning på kameran. Därefter la jag ner grenen inomhusfoto m en hand och spelade angry birds tills det var dags rusa ner för den steniga stigen för att fixa middag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)