Fransk sommartrafik

Jag har varit i Nice tre gånger på fyra dagar. De första två gångerna var under helgdagar och då svischade bussen in på en timme ungefär.

Igår när jag skulle åka in rätt tidigt stod inga andra passagerare på busshållplatsen. Det kändes som ett dåligt tecken och eftersom tidtabell saknades vandrade jag vidare till tågstationen och tog tåget istället. På mornarna går tågen extra ofta och tjugo minuter senare var jag framme. Lite väl tidigt visade det sig för mitt första stopp, ett glasställe, öppnade först tre timmar senare.

Nåväl, jag fick min glass till slut och sedan bestämde jag mig för att återvända hem för lunch. Nästa tåg skulle dock gå först en och en halv timme senare enligt anslagstavlan. Skumt då de ska gå två gånger i timmen. Jag fick nog av att vänta på tåg i förra veckan så jag  satte mig på bussen istället. Och fastnade i bilköer. Efter en timme hade vi inte ens nått Cagnes-sur-mer…

10549907_690257047689281_162260673_n

Så idag stannar jag hemma och sorterar bilder. Insta-bilden är från Promenade des Anglaise under ett regnväder häromdagen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)