Franska macarons på Le Pain Français

Jag har (hittills) varit förskonad från näthat, kanske har tomatsallad inte tillräckligt många läsare eller fel typ av texter för att attrahera näthat. Det är bara (peppar peppar) ett enda inlägg jag har fått trista kommentarer på. Först tyckte jag det var lite kuriöst och släppte fram en, men senare har jag låtit dem gå samma väg som olika ”fantastiska” erbjudandena skrivna på tafflig engelska eller med kyrilliskt alfabet.

Det hatade inlägget handlar om när jag fick gammalt bröd på Le Pain Français på Husargatan. Le Pain Français expanderar just nu kraftigt och det är klart inte så kul för ägarna med negativa kommentarer (men lösningen är inte näthat utan att ge kunderna en bra produkt!). Min fikakompis har talat väl om ett av de nya caféerna i kedjan, det på cafétäta Vasagatan i den lokal där Akademibokhandeln förut sålde kurslitteratur. Jag var så klart tvungen att kolla om fikakompis yrar i nattmössan eller om stället är värt ett besök.

Lyckad inredning och lagom fransk meny

Det ska sägas direkt att inredningsdesignern har gjort ett bra jobb med den stora lokalen. Vi satt i varsin bekväm läderfåtölj nedanför en inbyggd bokhylla. Urmysigt och som gjort för långa fikastunder! I disken trängdes stora mackor med ett rejält sortiment av bakverk – skön omväxling till muffinsmaffian. När jag såg brickan med färgglada macarons visste jag vad jag skulle handla. Trogna läsare vet om att jag är förtjust i att fotografera macarons (lite mindre förtjust i att äta dem dock). Det löste sig fint. Jag handlade (32 kr/styck), fotograferade och fikakompis åt upp. Jag provsmakade den dock och såvitt jag kan bedöma så står den sig väl i fransk konkurrens. Den är möjligen t o m bättre än de jag ätit i Frankrike men detta omdöme kan bero på att jag bara åt en halv, istället för att trycka i mig fem stycken i ett smaktest.

Kaffemenyn är inte ett dugg fransk, varken till smak eller namn. Det är nu inte direkt någon nackdel. Om jag istället bedömer kaffet enligt någon Göteborgscaféer-skala så får de godkänt men inte VG. Jag kommer inte gå dit för kaffet men heller inte undvika stället på grund av kaffet. Undrar vad jag får för kommentarer på detta inlägg?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 9th, 2013 at 07:14 e m