Geekwalk: Konst på Eriksberg med nya vidvinkeln

Geekwalk är ett lika enkelt som lysande koncept. En hemsida (geekwalk.se) och en hashtag (#geekwalk), någon föreslår en tid och en plats och så promenerar man en sväng och fikar ihop. Alla är välkomna. Idag var det Konstrunda på Eriksberg på schemat. Jag hade egentligen tänkt stanna hemma och städa men blev övertalad att komma och visa upp nya vidvinkelobjektivet istället. En sådan önskan från andra fotonördar kunde jag inte motstå (och städningen går ju ingenstans) så jag packade upp objektivet och slängde mig på cykeln.

Drygt tio personer hade mött upp och det var rätt jämnt mellan de som framförallt ville se konsten och de som framförallt ville fotografera konsten (samt jämföra varandras bilder till förbannelse). Farten framåt blev på grund av det senare ganska långsam och jag får erkänna att jag hörde till de som drog ner takten.

Vidvinkelobjektivet? Oj vad skoj! Jag ville ha vidvinkel och jag fick vidvinkel! Bildkvaliten är kanske något lägre än vad jag är van vid från mina andra gluggar men oj vad roligt det är att få med så mycket i bilden. Jag är ju van vid att behöva promenera en bra bit ifrån och acceptera bilar, lyktstolpar och allsköns annat emellan för att få chansen att få med ett helt hus eller ett gäng människor. Här stod jag mitt i och bara knäppte och alla kom med!

Premiärbilden var på ett rött hus på Lindholmen. Jag har fotat det förr för det är så otroligt färgstarkt. Nu stod jag nästan framme vid huset och hela huset kom med! Sedan upptäckte jag att detta var på 22 mm-läget och jag hade ju möjlighet veva ner ända till 10 mm. Wow! Tror jag kommer ha mycket kul med detta objektiv.

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 8th, 2021 at 09:18 f m