Gömd strand i gamla hamnen i Antibes

Precis när jag var på väg att döpa om mitt bokprojekt till ”2000 bilder av samma gamla gränder” så hittade jag något helt odokumenterat att fotografera. En helt ny strand! I central Antibes. Hur har jag kunnat missa den i flera år?

Till mitt försvar kan jag säga att stranden (som jag inte hittat något namn på) är gömd bakom höga murar och enda ingången är en grind. En grind som jag gått förbi många gånger men den har alltid varit låst. Men plötsligt stod den öppen, jag knallade in och upptäckte världens sötaste strand. Finns det fler sådana här dolda pärlor så förstår jag hur Antibes kan ha 48 stränder.

Det var klappersten så solstol och badskor är nog lämpligt men oj vad klart och fint vattnet var. Verkar finnas en dusch.Vågorna lockade verkligen men jag hade ryggsäcken full med objektiv som jag inte vågade lämna på land och nog inte skulle uppskattat ett dopp så jag fick tyvärr knalla vidare obadad.

Om någon vill testa stranden, gå gamla hamnen mot Bastion St-Jaume. Håll utkik efter en grind i muren.

Sedan var det ju det här med att hålla kameran en bit ifrån vatten

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)