Gourdon 760 m ö h

Mitt projekt att bläddra igenom bildskörden från förra veckans vandring med Forumresor och snabbt publicera ett par bilder från varje ort har nu tagit mig upp till Gourdon 760 meter över havet. Byn på sin klippa var utgångspunkt för en av vandringarna vi gjorde. Den hyrda bussen körde oss dit från Nice tidigt på morgonen.

Vårt besök i Gourdon var inte särskilt långt. Vi gick ett varv i byn, beundrade utsikten och besökte den offentliga toaletten vid kyrkan (en fräsch och fin sådan). Jag hade gärna tagit en kaffe med tilltugg också för jag hade bara ätit en pain au chocholat med en espresso urtidigt på stationen i Antibes, men ingenting hade öppnat i Gourdon ännu. Vi anlände dit för tidigt i förhållande till när de förväntade sig att besökare skulle dyka upp. 10:30 öppnade de flesta butiker och näringsställen och vi var där strax efter nio.

Då tog det oss ändå en extra stund att komma dit på grund av ett vägarbete. Bussen körde D3 västerifrån vilket är bästa vinkeln för foton av byn så att det verkligen syns att den är en village perché. Jag har aldrig tyckt att den vägen var läskig att åka, men när vi mötte både lastbil och kranbil (tror jag det var) och det var på millimetern när att vi kunde mötas så kändes vägen väldigt smal. Det är viss skillnad att sitta i en låg personbil och högt upp i en buss. Det är dock lättare att fota genom fönstret på en buss (tre av bilderna är tagna genom bussfönstret under färd).

Det här är bara några snabba bilder jag tog i farten, men jag är ändå nöjd med dem. De blev bättre än de bilder jag tog ett par helger tidigare när jag var i Gourdon och rekade. Jag tycker också bättre om dessa än de jag publicerade från Gourdon för några år sedan. Kanske har jag blivit bättre fotograf med bättre utrustning. Eller så är det bara vädret som är mer lockande.

Jag hoppas på båda delar för i så fall gör det inget att publiceringen av Strövtåg runt Antibes dröjt lite då det innebär att jag fått ihop finare bilder. Å andra sidan betyder det också att jag kan få ihop ännu bättre bildarkiv om jag reser runt mer med kameran i hand…

Hur som helst så från Gourdon gick vi neråt på Chemin du Paradis till Bar sur Loup där vi åt lunch på den gamla flickskolan. Som synes publicerar jag inte bilder i någon vidare kronologisk ordning. Men jag kanske ska attackera mina bilder från vandringen nu, vad sägs om det?

chefstomaten