Vandra GR51 i Esterelbergen från Théoule-sur-mer

Väster om Cannes tornar de magnifika röda Esterelbergen upp. De är givetvis alldeles fullproppade med vandrings- och mtb-leder (på franska VTT). Kommer man österifrån längs côte d’azur är Théoule första anhalt. Det finns en del p-platser, dels i hamnen, dels ovanför byn (skyltat). Väljer man den ovanför (kör upp den största gatan, följ skyltning) så har man GR51 precis utanför bildörren. Stigen är väldigt charmig men på sina ställen har kraftiga regnväder förvandlat den till en smal ravin. Vill man gå lite mer bekvämt finns det en tråkigt grusväg bredvid. Man har snabbt en fantastisk utsikt (läs, det är uppför) över Medelhavet, här och där sticker röda klippor upp bland träden.

När man kommit upp till Col du Trayas (245 möh) är det dags att spana lite på molnen. Om de är mörkgrå och allmänt hotande kan man välja att ta en gulmarkerad vacker stig ner till hamnen i Théoule, och hoppas man hinner tillbaka till bilen innan man blir alltför dyblöt (vi var inte tillräckligt snabba). Är det fint väder – och man har matsäck med sig så – kan man, enligt min franska guidebok, fortsätta GR51 bort till Col Notre-Dame och där antingen vända ner mot kusten och ta tåget tillbaka eller återvända delvis via andra stigar.

Bilderna nedan är från två promenader, en i oktober och en i maj. Vilka är vilka? Tja de med blå himmel är från i oktober…

Klicka på en bild för att förstora den eller välj view with piclens för bildspel.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on oktober 13th, 2022 at 04:53 e m