Grafitgrå – stilren inredning i Äppeldalen

Det här tipset började jag skriva i en soffa i Halland. Jag inledde med ”innan jag drar iväg på nästa researchresa ska jag passa på och berätta om ett fynd jag gjorde på den förra”. Längre kom jag inte för det dök upp ett gäng tassande småfötter och sedan försvann den dagen (på mycket trevligt sätt).

Småfötter har prioritet över skrivande vilket betyder att jag redan varit ute på ännu en resa och har ytterligare en hel hög med ställen att skriva om. Jag ska försöka att få in dem i manuset innan jag bloggar om dem, annars blir boken aldrig klar. Sedan är det fiffigt att blogga om mina fynd, för då kan du som läser ge mig fler tips.

Jag borde alltså ha manuset öppet men eftersom jag redan påbörjat ett blogginlägg ska jag ta och publicera det innan jag åker till Almedalen och glömmer bort allt vad böcker heter i en vecka.

Grafitgrå inredning & café i Kaxholmen

Grafitgrå är ett tips jag gärna vill dela vidare. Jag fick tipset i min tur  av Anne-Lie Lokko via Instagram. Det såg så fint ut att jag stannade till på min förra resa. Jag kom norrifrån och hade tidigare besökt Flättinge gårdskafé. Därifrån körde jag runt Landsjön och köpte kaffebönor på Gårdsrosteriet i Vista. Sedan fortsatte jag runt Landsjön till Kaxholmen. Inrymt i en gammal smedja, mitt emot en badplats, ligger Grafitgrå.

Gillar du betongmöbler, ull och stilren inredning är Grafitgrå ett utmärkt ställe att stanna på. Dessutom har de en mysig caféavdelning med kaffe från Gårdsrosteriet. Lägg till att det bara jobbar trevliga personer där så förstår ni att jag planerar att återvända. Faktiskt är förhoppningen att jag ska signera boken där när den är klar (nu fick jag en till deadline – utmärkt!).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)