HD-träff när ZZ-top spelade i Juan les Pins

Igår smyginvigde ZZ-top den 50-årsjubilerande jazzfestivalen Jazz à Juan. Min norska kompis från Cagnes-sur-mer föreslog att vi skulle vara ute i god tid. Det var vi, vi var ute i god tid både till förbandet, den långa pausen och framförallt innan ZZ-top började spela sina hit-låter.

Jag fördrev tiden på stranden med att fotografera solstolar i rader (blir fina abstrakta knas-bilder). Fick också för mig att fotografera hur solnedgången speglade sig i våt sand. För detta ändamål satt jag på huk, höll kameran i vattenbrynet och väntade på rätt vågor. Fokuserade helt på kameran. Glömde bort mina skor…

Själva konserten är inte mycket att orda om. Att jag inte kände igen en enda låt första timmen är inte så märkligt, jag har noll koll men norrmannen har 5-6 av ZZ-tops skivor och kände inte heller igen låtlistan. Generellt mycket ackord och lite sång. Vet inte om skäggen konsumerat för mycket eller för lite whiskey men stämbanden var lite ostämda. Sista två låtarna plus extranumren var dock hitkavalkad. Med tanke på att de spelat ihop i drygt 40 år borde de ha hit nog att inleda, avsluta och transportera konserten.

Nog om det. På vägen därifrån såg vi dagens häftigaste vy, en hel park full med Harley-Davidson. Jag är totalt ointresserad av motorcyklar men HD är inte motorcyklar, de är konstverk. Det verkar varit någon regel att vespor och ordinära motorcyklar fick parkera annorstädes, här var det bara HD som var tillåtna. Wow vilka fräcka maskiner!

Tyvärr blev det snabbt fullt med folk som antingen beundrade, fotade eller körde iväg med dem så jag hann inte fota så mycket. Håll till godo!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on augusti 8th, 2011 at 09:36 e m