10 plug-in jag inte behöver prova igen

Jag har ägnat helgen åt att installera lite olika plug-in, sett vad de gjort (eller vad jag lyckats få dem att göra) och sedan skickat ut de som antingen inte passade mig eller som jag inte fattade vitsen med.

Wizzart – recent comment

Den här skulle göra allt som get recent comment gör, men gå att ändra utseendet på precis hur man vill. Det fanns riktigt snygga exempel på hemsidan. Lysande tänkte jag, installerade och började pyssla. Och pyssla och pyssla. Jag tror att den nog är suverän, ifall man är lite mer händig än jag är med kod och sånt. Sedan är det möjligen så att mitt tema (layout) pajade inställningsmöjligheterna en aning. Det i sin tur går alldeles säkert att fixa till, någonstans där i koddjungeln…

Comment rating widget

Efter att ha givit upp wizzart surfade jag vidare efter en lösning för kommentarer. ”Alla” verkar rekommendera get recent comment men det blir bara ”oidentifierat fel” när jag försöker installera den. Istället åkte comment rating widget in. Nu blir det här inte riktigt rättvist för jag installerade denna bara för att jag inte kunde installera get recent comment som den här bygger på. Den här var egentligen en påbyggnad av något annat. I sin strippade form så gjorde den ungefär vad den inbyggda kommentars-funktionen gjorde men inte så mycket mer. Jag tror dock att man kan få den att göra mycket mer, om man vore lite duktigare på, tja, är det CSS jag borde lära mig?

WordPress popular post

Genererar en lista på populära inlägg, går att välja vad den ska basera det på: antal besök, antal besök per dag eller antal kommentarer. Var inget fel på plug-inet men det var inte riktigt något jag behövde på min blogg.

GD star rating

Är ruskigt populärt, har en miljard inställningar och går nog att få att göra exakt vad man vill. Om man är beredd lägga ner arbetsinsatsen som krävs. Man måste nog söka reda på snygga ikoner (för de som ingår är urfula), installera dem och bestämma var de ska vara. Då blir det nog bra. Men jag installerade det här ganska sent och blev mest väldigt trött…

I like this

Här har vi då en väldigt enkel plug-in. Den lägger till ett litet hjärta längst ner på på varje inlägg tillsammans med ett plustecken. Förutsatt att besökaren fattar att trycka på plustecknet så ökar antalet hjärtan på det inlägget. De inlägg med flest hjärt-röster syns i en widget på sidan. Enkelt. Jag hade hellre haft något annat än hjärtat och plusset men ger tummen upp för enkelheten.

Emo vote

En svenskutvecklad variant på röstning. Istället för stjärnor och tummar (vad är det för fel på tummar, alla som har ett facebook-konto känner igen sig och fattar vad det går ut på) så har de färger. Färgerna kan man i sin tur koda till känslor som glad, nyfiken, upprörd, inspirerad osv. Kruxet var nog mest att det inte verkade funka, alls, med WordPress 2.9.

Keyword statistics

Idén, som jag fattade den, var att den skulle analysera ord och fraser man använde ofta och föreslår till taggar. Det stod också att den bara arbetar framåt dvs med nya inlägg. Tyvärr är det så att ifall man öppnar upp ett gammalt inlägg så slår den till. Och då käkar den glatt upp de tidigare manuella utdrag (excerps) som jag skrivit (de korta texter som visas i exempelvis sökresultat eller om man trycker på ett ämne eller en tag).

YD recent posts

Idén med den är att den ger en snygg lista med de senaste inläggen, med titel, utdrag och miniatyrbild (istället för bara titel som i den inbyggda). Lät väldigt trevligt! Men tyvärr har jag inte fått till en endaste liten miniatyrbild. Istället för bild står det saker som ”hakparantes” singlepic id=361… Lockar nog många besökare… Problemet uppstår antagligen för att jag infogar alla mina bilder via nextGEN gallery. Det har ställt till problem tidigare men linkwithin fattar att göra miniatyr av bilderna så jag förstår inte varför alla andra plug-in har problem?? Jag har googlat en del på problemet och ett förslag är att man manuellt anger miniatyrer för varje inlägg i wordpress. Det har jag försökt, gjorde ingen skillnad.

Thumbnail for Excerpts

Det här plug-in:t installerade jag en annan helg men slängde ut den då det istället för miniatyrbilder till utdragen bara blev grå rutor. Men idag, efter att jag manuellt angett miniatyrbilder till några inlägg så aktivierade jag den igen. Jodå, visst dök det upp miniatyrer. Dubbla bredvid varandra. Morr. Bredvid syns också resultatet av keyword statistics härjningar med mina utdrag (det jag skrivit som plug-inet käkade upp var mkt kortare).

Bilden bredvid har jag lagt in via wordpress eget system (alltså inte via NextGEN). Ska se om det innebär att jag får upp miniatyrbilder/thumbnails som det ska…(Svar ja, det funkade fin-fint).

Get the image

Jag googlade vidare på mitt bild-problem och hittade någon som rekommenderade den här plug-inen. På beskrivningen lät det ungefär som den skulle funka som linkwithin, sno åt sig första bästa bild i inlägget. Men tji, det verkar bara gälla wordpress-bilder, inte nextGEN gallery. Varför envisas jag då med nextGEN? Jadu, kanske för att en läsare gnällde att ifall man klickar på en liten wordpresss-bild så hamnar man på en ny sida medan ifall man gör samma sak på en nextGEN bild så kommer bilden upp i större storlek ovanför den aktuella sidan. Och det är ju faktiskt ganska trevligt. Ska man behöva lägga in alla bilder två gånger?

Tillagt 4 juni 2010

Hur gick det? Fyra veckor senare har jag slängt ut allihop, utom hjärtat (I like this).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)