Helgens tuffaste promenad

Lördagen bjöd på veckans tuffaste promenad, om man räknar efter vilken som gjorde en allra mest utmattad efteråt. Första anhalt var Dechathlon, en sportaffär stor som ett mindre IKEA. Rena meckat om man är någotsånär intresserad av friluftsprylar. Hela stället är arrangerat efter sport, ungefär som om den bestod av sjuttiotolv olika specialinriktade småaffärer inrymda under samma tak. Vandringskängor står i randonné-avdelningen, fotbollsskorna (antagligen) i fotbollavdelninen, aerobicsskorna – ja ni fattar. Det finns allt, cyklar, dykutrustning, ballerinaklänningar bredvid budodräkter, tält, yogamattor… Jag fastnade särskilt i avdelningen för kartor och vandringstillbehör. Hittade en rad spännande guideböcker (alla på franska), varje GR-led har t ex sin egen bok. Hade GR51:ans funnits inne hade jag självklart köpt den. Nu fick jag nöja mig med ett par kartor. Provade mig också igenom vartenda par byxor på vandringsavdelning. Sökte efter ett par halvlånga byxor i något snabbtorkande material, men det verkar ha varit stor åtgång på dem av någon anledningen. Regnhatten på bilden investerade jag i vid förra (kortare) besöket, den har blivit oväntat välanvänd.

Därefter åkte vi till stormarkanden Carrefour. Det gör skäl för namnet STORmarknad – jag har räknat till 72 kassor. Jag har ett mixat förhållande till Carrefour. Om jag har all tid i världen och bara vill gå runt och titta på alla udda varor som säljs, då tycker jag Carrefour är bland de skojigaste ställena på hela Rivieran (jag råkar ju vara rätt mat och vinintresserad). Men ska man in som hastigast en lördag eftermiddag och handla några bestämda produkter, ja då är det bland det värsta man kan göra. Det är så trångt att man kan inte köra sin vagn, alla varor har såklart bytt plats sedan förra året så att små soppåsar inte längre finns bland soppåsarna utan bland – ja – något annat. Stället är dessutom så stort så ska man gå tillbaka och hämta något man glömt eller leta på en annan plats så blir det genast långpromenad kryssanades mellan överfulla kundvagnar (bilden av fiskdisken är tagen en annan dag).

Kom ut helt helt slut. Hunden däremot var superpigg eftersom han inte fick inte följa med till något av ställena. Han fick en väldigt kort promenad i Valmasque mitt emellan de långa människorpromenaderna. Valmasque är ett stort och välbesökt grönområde precis utanför Antibes, lördag betydde att det var uppdukat pick-nick på varje bord.


Den här bilden är en påminnelse om öppettiderna. Den är fotograferad en söndag efter en lång bussresa…

chefstomaten