Hett, hett, hett

11821933_842698569171687_1341214566_n

De första tre-fyra gångerna jag tittade på utomhustermometern avfärdade jag siffrorna den visade som en effekt av att mätaren stod i solen. Jag vidhöll denna tankegång även när jag tittade på termometern efter solens nedgång. Vilket väl indikerar att antingen jag eller termometern fått värmeslag. Jag lutar åt att det är jag.

Nära att svimma på marknaden

Efter många misstag har jag lärt mig att stans bästa ost hittar man på marknaden. På mitten finns en osthandlare som utmärker sig genom att det från tidig morgon till lunch står en kö med fransmän på ett välordnat led utefter hans disk. Jag har inga bilder därifrån för osthandlarens handskrivna lappar eller inplastade högar med ostar är inget som får fotofingret att börja rycka. Det är faktiskt ett av de fulaste och minst fotomässiga stånden på hela marknaden. Men det är som sagt alltid kö trots att han expedierar ost så snabbt han kan. Inget småsnack eller provsmakning här inte utan han lyfter stora Comteostar och kletiga mögelostar, skär av, paketerar och tar betalt.

Kön var inte särskilt lång när jag kom dit i förmiddags men en av de som stod före mig skulle ha något som fanns på en annan plats så ostmannen sprang iväg och hämtade ett par små bulliga getostar från något förråd. Och när det nästan var min tur visade det sig att mannen före mig visst skulle ha en välsorterad ostbricka till sig själv. Tror han köpte småbitar av sex eller sju ostar, alla mjuka. Det var någonstans vid den andra osten som jag kände att världen började bli avgjort suddig i kanterna och gunga en del.

När det var min tur köpte jag snabbt två ostar och gick därefter raka vägen till närmaste svala café där jag satte mig och vilade lite. Därefter har jag legat hemma i soffan med luftkonditioneringen (min bästa kompis) påslagen. Men temperaturen har nu gått ner en smula, tror termometern visar 37 grader, och det känns ju lite B att ligga inomhus hela dagen. Man borde ju passa på och bada lite. Så jag ska försöka ta ett kvällsdopp. Det får bli närmaste strand ett par hundra meter bort, inte den på bilden. Den ligger nedanför Villa EilenRoc. Promenerade förbi där tidigare i juni med Biologen och då tyckte vi det var varmt – trots att det säkert var tio grader svalare än idag.

11372227_432077463647767_1022765215_n

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)