Nya expressbussar till/från Nice flygplats

Tips: nyare version för den som ska till och från Antibes.

Den här säsongen har en hel rad med nya busslinjer startats till och från Nice flygplats. Anledningen är enkel, de gamla busslinjerna är underdimensionerade. Ta buss 200 från Nice till Cannes. Den avgår varje kvart, varannan passerar flygplatsen, varannan det närbelägna köpcentret Cap 3000. Priset €1 är närmast skrattretande lågt (en del chaufförer kräver också €1 per bagage). Men. För att komma ombord krävs köteknik, vassa armbågar och litet och lätt bagage. Bagaget måste nämligen förvaras på en liten hatthylla! Annars kan man få stå och vänta både en och två bussar utan att komma på. Det är väl en sak att köa för att komma från flygplats, men än värre när man ska till flygplats och har en tid att passa. Då gäller det att ta till ordentligt med tid. Framförallt eftersom tidtabellerna, och de tider då bussarna dyker upp, inte har någon som helst överenstämmelse.

Därför är det trevligt att det nu finns alternativ. För Antibesbor heter bussen 250 och den tar motorvägen direkt till flygplatsen från Villeneuve-Loubet. Det gör att resan bara tar halva tiden jämfört med buss 200. Dessutom har 250 bagageutrymme. Nackdelen är att den kostar €8 och att den bara stannar på en hållplats per stad. För Antibes är det Passerolle SNCF, dvs på ovansidan av järnvägsstationen. En liten nätt promenad för min del men hellre det än osäkerheten om man överhuvudtaget kommer att komma med en buss. (En liten varning, går man Bd Géneral Vautrin så når man först en mindre hållplats några hundra meter före den stora. Stanna inte på lilla Haut-Vautrin, bussarna kör bara förbi, utan fortsätt allra längst bort på Passerolle SNCF).

Uppdatering 8 juli 2011: Priset nu höjt till €8.50 enkel eller €16 t o r.

Uppdatering 20 december 2012: Priset är nu höjt till €9 enkel.

Uppdatering 15 maj 2013: Biljetten kostar nu €10. På grund av ombyggnation är det hållplats Haut-Vautrin som gäller för färd till flyget medan bussen stannar på en bensinstation på vägen från flyget.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on maj 16th, 2013 at 10:37 f m