Starbucks – älska eller hata?

Jag erkänner att jag har ett kluvet förhållande till Starbucks, kan inte bestämma mig för om jag älskar eller hatar stället. Delvis är det en fråga om identitet, gillar man stora kedjor med monopolställning? Det gör jag egentligen inte, samtidigt är det skönt när man är på resande fot att veta exakt vad man får. När jag var i Bejing var jag på Starbucks varje dag. Jag tror att en av orsakerna till att jag gillar Starbucks är att de faktiskt inte finns i Sverige (förutom på Arlanda då, men det ramlar jag inte över så ofta).

På väg hem från Antibes hade jag en stund att slå ihjäl på Kastrup och då passade jag på att besöka Starbucks. Kaffet var helt ljuvligt efter all crème som jag druckit, eller snarare inte druckit, i Frankrike. Priset 62 kronor för en mellanstor latte är ju helt horribelt. Men latten var å andra sidan tre gånger så stor som en kaffe i Frankrike, så pris per centiliter blir inte riktigt lika illa. Kaffet var gott men inredningen lite bedagad, precis som den är på många Starbucks.

chefstomaten