Bäst och sämst från Antibes maj 2010

Det är dags att sammanfatta blogginläggen från vårbesöket i Antibes. Vilka inlägg var bäst, vilka blev populärast, vilka ämnen saknas och vilket foto var finast?

Det går inte att komma undan vädret som var ovanligt kallt och regnigt för säsongen. Det var tom väderrekord den 4 maj. I Antibes märkte vi inte så mycket av det, centrala Antibes är byggt som en befästning med höga murar och stränderna är inte fulla med (fusk)byggda strandrestauranger som kan rasa ihop. Men i grannstäderna Nice och Cannes var det kaos, stora vågor, omkullvälta bilar och avstängda vägar. Katastrofer lockar visst läsare för detta inlägg slog tomatsallad-rekord i antal besökare, (det var pingat till en artikel som var dagens mest lästa på GP.se).

De inlägg jag själv är mest nöjd med är min serie om hyrcyklarna

Den första, tantcykeln, tog mig till filmfestivalen i Cannes och gav mitt ändalykt en rejäl omgång. Den andra, den gula mtb:n gav mig en rejäl promenad (alldeles i onödan dessutom). På den tredje, en vit mtb, nöjde jag mig att glida runt och bada. Kåserierna är ganska långa men tämligen underhållande om jag får säga det själv ;-)

Ätit gott, druckit gott men var är blogginläggen?

Jag har som vanligt i Antibes ätit gott och druckit gott. Jag har köpt hem udda varor och lagat till. Jag har frossat i sparris, tomatsallader och jordgubbar (fast de var ganska dyra). Däremot har det varit lite tunnsått med blogginläggen om detta. Ett par inlägg om mina brödprovningar, ett om kaffe och ett om grappa men inte ett rosévin så långt ögat kan nå. Det beror delvis på att det inte varit väder för att sitta på terassen och dricka rosévin och delvis på att jag inte hunnit med att blogga om mat och vin. För vandringsinläggen har tagit så mycket tid.

Mer svett än glamour med hund på Riveran

Jag var inte på Monaco Gran Prix, av Cannes filmfestival såg jag inte mycket och all bling-bling åkte hem ouppackad. Däremot fick regnjackan och ryggsäcken bekänna färg, kompletterad med regnhatt från Dechathlon. Orsaken till detta beror delvis på ekonomiska skäl (en biljett till formula 1 kostade €450) men också för att jag hade sällskap av en hund (ok, ska kanske inte glömma husse, matte och deras bil också). Hunden vill ha mycket motion och att knalla runt på strandpromenader och bland jättelyxjakter blir en aning tjatigt i längden. Framförallt om det finns berg helt fullsmockade med vandringsleder praktiskt taget om knuten. Vandringsinläggen är så många att de förtjänar ett eget uppsamlingsheat.

Resans bästa foto?

Konkurrensen är inte mördande från denna resa och jag vet inte riktigt varför. Kanske har kameran (eller kameraskötaren) lagt av eller kanske kan jag skylla på ljusförhållandena?  Men en bild är jag verkligen nöjd med och utnämner till resans bästa foto. Den finns i vår vandring i Brague.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)