Sommarhettan överraskar igen i Antibes

Den slog emot mig så fort jag tog ett steg ut på trappan och tittade ut över raderna av parkerade flygplan: den fuktiga hettan. Jag blir lika chockad varje gång trots att jag varit här hur många somrar som helst. Det är på något sätt alltid lättare att anlända i maj-juni och sakta vänja sig vid värmen. Efter ett par veckor brukar jag acklimatisera mig. Något år när jag var här länge tyckte jag att 23-24 grader var svalt jeansväder.

I år har jag inte ens packat med några jeans för så länge har jag inte tänkt vara här. Jag har förvisso inte köpt någon biljett hem ännu utan ska vara här tills jag skrivit klart Mitt Provence eller ska åka till Berlin, vilket som nu inträffar först. Det vore inte helt fel om jag hann en bit på Strövtåg runt Antibes också, samt fick till årets till-snyggning av Tomatsallad – den jag brukar göra runt årsskiftet men som fastnade i teknikstrul. Och om jag nu inte får till det så kanske jag åtminstone kan peta ihop ett eller annat blogginlägg, nu när bloggen upplever en renässans. Jag har inte haft så här många läsare på länge. Google analytics avslöjar förvisso att besöksinvasionen bara läser äldre blogginlägg men ändå. Hej hej på er som råkar läsa detta!

Flygbuss, Hasselbach och Cottard

Dagens statusrapport från Antibes är att jag tog flygbussen hit. Jag är förvisso numera övertygad om att tåget är ett billigare och bättre sätt att ta sig till och från flygplatsen men släpade på en tung väska med böcker. €11 är årets pris på flygbussen nr 250, den stiger med €0.50 varje år.

Anlände till Antibes busstation som jag fortfarande upplever som ny efter åratal av grävande.

Jag var både kaffesugen och hungrig så jag tänkte mig en tur till familjebageriet Hasselbach som var min absoluta favorit medan de fortfarande hade filialen i stan igång (den ersattes med Pelé). Men de har slagit igen :-(.

Jag rullade då iväg med min väska och satsade på fin-fika på dyra Cottard. Ha! De hade semesterstängt.

Dagen gjorde sedan en uppryckning med ett glas rosé på Relais du Postillion. €5 kostade det rymliga glaset.

PS! När jag jämför dagens temperatur med tidigare blogginlägg så inser jag att det inte ens är särskilt hett ännu. Det kan bli 5-10 grader till innan sommaren är över. Lika bra att jag försöker vänja mig snabbt alltså.

chefstomaten