Inget går upp mot lite seriös terapishopping

De som säger att man inte blir lycklig av shopping, de kan inte ha testat terapishopping. Det är helt fantastiskt vad mycket gladare man blir, när man satt sprätt på lite pengar. Förra veckan var en sådan där vecka när hela världen verkade ha gått samman för att djävlas med just mig. En god latte, en pocketbok eller ens ett halsband dög inte, här krävdes att det tunga artilleriet plockades fram. Vi pratar massivt pengautflöde.

Jag har muttrat ett tag om vilka katastrofala effekter bristen på vidvinkelobjektiv ger på ens fotograferande av stora byggnader, som house of parliament. Jag har också mumlat något om nytt kamerahus. Så därför har jag nu köpt mig ett teleobjektiv :-).

Lyftkran, gymkort eller mindre glas?

Jag lånade tidigare i år ett sigma 70-300mm och konstaterade att jag ville ha större ljusstyrka, mer zoom och högre kvalitet. En titt i prislistorna fick mig att inse att jag fick begränsa mig. Kraftigt. Efter en hel del konsulterande av tester och vänner fastnade jag för Canon 70-200mm f2.8L IS USM. Min ex-granne har ett och rekommenderar det varmt. Jag har sett en del bilder han har tagit med det objektivet (och en Canon Eos 50D) på djur i exotiska länder. Wow! Nu kostar det objektivet 24 papp (en förmögenhet!) så det var med ångestfyllda steg jag gick in genom dörren till scandinavian photo. Skulle jag våga?

Drog en lapp och några djupa andetag. Fick hjälp av samma tjej som sålde mig mitt Canon 24-105mm för några år sedan (som jag varit mycket nöjd med). Hon plockade fram 70-200mm f2.8, samt dess billiga kusin Canon 70-200 f4.0. Satte f2.8 på ett 500D hus. Jag lyfte. Hjälp! Lyftkran tack!

Billiga och lätta kusinen Canon EF 70-200 mm f4L IS USM

Jag sitter ofta med kameran på frihand och väntar ut någon viss händelse (läs hund som ska komma springande). Även med bildstabilisator är det käckt om man kan hålla i kameran utan att darra på handen. Stativ? Årskort på gym? Expediten bytte till den billiga kusinen. Jag lyfte kameran, yes!! Det här objektivet kan jag se mig själv bära omkring på. Och det kostade dessutom inte mer än hälften så mycket, ”bara” 12 000 kronor.

Livet kändes omedelbums mycket bättre och nu har jag dessutom ett långsiktigt projekt – objektivet ska testas! Näst första bilden nedan (första bilden var på samma motiv, men jag hade råkat peta in nattprogrammet, inte så lyckat resultat..).

chefstomaten