Italienskt sommarcafé i Varberg

I våras tog jag med IT-konsulten med sambo till Varberg för att dricka en riktigt god italiensk latte – men snopet nog hade Tovedals stängt och vi hamnade istället på café Mignon (vilket på alla sätt var ett nerköp). Vis av skadan surfade jag igår in på deras hemsida och spanade in öppettiderna innan avfärd. Det var tur för de hade flyttat hela verksamheten!

Sommartid har de dock ett strandcafé i södra Apelviken som är öppet både lördag och söndag till kl 18 (alltid något). Vi hittade efter en del letande fram till stället och köpte oss varsin latte. De var precis så goda som jag utlovat. Till kaffet åt vi kardemummabullar som i sig var värda en resa. Saftiga med rejäl kardemummasmak. Enda abret var att det pågick någon form av surfparty precis utanför och basgångarna var ohyggligt enerverande. Till slut tog vi vårt kaffe med oss tillbaka till bilen.

Tror Tovedals har en paus (edit 2020)

Uppdatering av bloggen pågår och såvitt jag kan se så har Tovedals en paus. Jag har för mig att de hade en kombinerad catering-café och restaurang ett tag i stan som jag handlade på ibland. Men det var många år sedan. Jag hittar att de drev caféet på biblioteket ett tag. Men de verkar ha en paus. Vet du mer, skriv gärna en kommentar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 14th, 2020 at 06:54 f m