Jag ska bara…

– Hördudu nu tänker jag minsann ta dig i örat. När det finns så många misstag man kan göra här i världen, varför envisas du med att göra om samma hela tiden?

– Men det gör jag inte alls.

– Jaha, så hur tänkte du med ”ska bara ta några bilder”? Har du inte provat ”ska bara ta en kort skidtur” och ”ska bara kolla hur det ser ut bakom nästa krök” förr och kommit hemstaplande flera timmar senare fullständigt slutkörd?

– Jo men ja men.

– Förklara då varför du gick ut tidigare idag utan varken vatten, nödproviant eller objektivpark med dig?

– Ja men jag skulle ju bara ta några bilder lite snabbt. Förresten var det inte så varmt.

– När du gick ut nä. Hur länge var du borta och hur många bilder är ”några”?

– 252 och jag var hemma inom fyra timmar.

– Var du pigg och glad när du kom hem?

– Inte direkt. Fick skoskav. Och så sken visst solen så jag blev lite solbränd i nacken. Och hungrig. Och matt. Och så svor jag över att jag inte hade med mig något annat objektiv.

– Lärdom av detta?

– Men jag kunde inte ta med något fika för det fanns inget hemma att äta. Så det så.

Det är Voiles d’Antibes i stan och efter tre dagar har jag rätt många bilder på träbåtar i mitt fotarkiv (vilket är väldigt bra då jag inte tog mer än något hundratal förra året). Den övre är tagen med mobilen (och instagrammad) och den nedre med teleobjektivet.

Detta inlägg skrevs igår men när jag skulle publicera det låg alla mina sajter nere. 

chefstomaten