Ju kraftigare vin ju större vinglas?
När jag startade tomatsallad döpte jag ett antal kategorier efter mina favoritämnen. Mitt vinintresse är dock säsongsbundet varför vin till mat har blivit försummad. Hög tid att åtgärda denna brist! Färgskalan i bilden indikerar påsksäsong, den är dock inte från den här påsken (då jag körde med en strikt diet på paracetamol och kokt vatten).
Jag inleder med den viktiga frågan: rätt vinglas till rätt vin. Vad är då rätt? Ja inte vet jag, men det är himla kul att testa olika glas och känna skillnaden. Meia pipa gjorde sig bäst i det större glaset.
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)
- Vad gjorde Victor Hugo i Antibes egentligen? - torsdag 23 mars 2023
- Rönninge by i Täby är extra idyllisk med snö - torsdag 16 mars 2023
- Antikens sju underverk – en bok om världens äldsta reseguide - torsdag 9 mars 2023