Jul på Liseberg

En av helgens höjdpunkter var fredagens besök på Jul på Liseberg. Det var uppehåll (nästan hela tiden), det var inte alltför mycket folk (när vi kom), Miss E och Tigern var på bra humör (i princip) hela besöket och jag fick åka bumpa-bumpa-ballong som var väl värd sin åkkupong. Eller om jag nu åkte gratis som medföljande vuxen – kul var det i alla fall.

Vårt intryck var att det var något färre försäljare på julmarknaden i år än tidigare. Inte för att vi räknade dem men det kändes så. Samma intryck fick de som var på julmarknaden på Tjolöholm i november. Nytt för i år var en medeltidsavdelning i närheten av södra entrén. Roligt att de förnyar sig men för mig är det särskilt julbelysningen som lockar.

Bilder av julpyntet på Liseberg hamnar ofta i mina fotokalendrar. Jag har inte vittjat storkameran ännu från gårdagens besök, så jag vet inte hur min snabbinställning fungerade. De här bilderna är från mobilen. Den övre har åkte ett varv i Instagram medan den undre har jag laddat upp direkt från mobilen.

Kvällen rundades sedan av med en trevlig julmiddag hemma hos mig. Det var ett visst slit att få någorlunda fason på lägenheten innan gästerna kom, jag är ju inte här så ofta sedan Skanska flyttade in. Tror det var två år sedan jag senast hade gäster. Ljusstaken var i alla fall redan laddad med röda julljus.  De och övrigt julpynt är nu bortplockat igen så Skanska får härja i fred.

chefstomaten