Kaffe och nattklubbar på stränderna i Juan les pins

Juan les pins är en äkta rivieransk badort med nattklubbar, casino, jazzfestival och exklusiva sandstränder mitt i stan. Juan les Pins ligger väster om Antibes men de har växt ihop och tillhör samma kommun. Via Bd Wilson tar det ungefär en halvtimma att promenera över till Juan les Pins från centrala Antibes. Gillar man inte backar kan man istället hoppa på buss 1. Har man kondis kan man ta en vacker promenad längs kusten runt Cap d’Antibes tillbaka.

Det finns en pytteytteliten gratis sandstrand precis nedanför Café de la Plage där detta och många andra kaffe inmundigas. Kaffet smakar ungefär likadant som i Antibes men är dyrare vilket kompenseras av läget (NHs favoritcafé). Nästa bild är tagen åt andra hållet, mot kaffeställe och stranden. Den är tagen från en pir (som för övrigt är en utmärkt plats att sola på när man ledsnat på sand).

Sandstränderna är själva navet i turismindustrin och det gäller därför att de är så breda som möjligt för att rymma både restaurang och solstolar för uthyrning. Tyvärr är havet en aning osammarbetsvilligt och eroderar bort meter för meter av sanden. Därför forslas enorma lass med sand dit i maj med lastbilar i skytteltrafik. Först därefter är Juan les Pins redo!

chefstomaten