Kaffe under ett platanträd i Biot

Visst smakar kaffet bättre om det dricks under ett träd? #DagensTräd #platanträd #platan #RuntAntibes #Biot

Visst smakar eftermiddagskaffet bättre om det dricks under ett svalkande platanträd med en porlande springbrunn bredvid? Det tycker åtminstone jag som härmed vill slå ett slag för en utflykt till byn Biot. Många som besöker Nice vill efter ett par dagar se lite mer av omgivningarna, något som är lätt att göra då orterna ligger tätt. Alla med sin charm. Biot är glas-byn. Det vill säga deras traditionella hantverk är glas och går man huvudgatan ser man både glasförsäljning samt en glashytta som är igång. De har också ett museum för konstnären Fernand Léger. Det ligger dock inte uppe i den gamla bykärnan där jag brukar dricka kaffe utan halvvägs ner till havet.

Andra konstnärer dominerar gatubilden just nu. Fram till april 2017 pågår utställning med keramikparet Les Capron det vill säga Jacotte och Roger Capron från Vallauris. En av de stora färgstarka statyerna skymtar under platanen på bilden ovan.

11357692_876797129041443_1912704036_n

Det är möjligt att min entusiasm för Biot delvis beror på att byn ligger rätt nära Antibes och bussarna går ofta. Det är helt enkelt lätt att åka dit upp för en eftermiddagskaffe och sedan återvända hem igen. Det är också lite lagom med folk där, inte så hysteriskt som i några av de mer kända byarna (läs: det är inte St Paul de Vence).

Mitt senaste besök var ett spontant besök. Jag och Biologen satt och mumsade på varsitt elegant bakverk under en palm på Cottards uteserveringen i Antibes när vi fick för oss att det var utflyktsdags. När bussen slingrat sig upp till Biot och vi promenerat till kyrkan ungefär så meddelade mina fötter att de inte tyckte att mitt val av utflyktsskor var helt optimalt ihop med den ojämna stenläggningen så vi återvände till det lilla torget och tog en kaffe under platanen.

d0a9c2dc107311e3a1e322000a9e0853_7

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)