Kö för att fota ”min” staty i soluppgång

Jag har kämpat hela sommaren för att bli klar. Tänkt att så fort jag petat ihop text, kartor och valt ut lite lämpliga bilder, ska jag återgå till mitt vanliga sommarliv; morgonpromenad längs muren, handla mat på marknaden och ett dagligt eftermiddagsdopp. Samt återgå till att fila på Strövtåg runt Antibes som jag vet att många väntar på.

Strax. Jag ska bara fixa klart Mitt Provence först. Utgångspunkten: när jag kom hit var manuset typ halvklart (i råversion) och jag hade ett detaljerat synopsis i kartform för resten av boken. Som jämförelse skrev jag hela råversionen av Mitt Nice på en månad. Det är bara det att Provence är ett så vansinnigt mycket större område än vad Nice är på alla sätt och vis. Jag har exempelvis gjort nästan lika mycket research om Marseille som jag gjorde om Nice. Funderade ett tag på om inte Mitt Marseille var en mycket bättre titel på en bok, den skulle i varje fall vara betydligt enklare att skriva. Marseille är alltså en mycket större stad än Nice, men ingår som ett halvt kapitel i Mitt Provence (förvisso ett ganska tjockt kapitel men ändå).

Igår kväll insåg jag att jag inte kommer att bli klar med Mitt Provence innan jag måste återvända till Sverige (för att hinna packa om väskan inför möten i Berlin med betaljobbet). Det är ingen ko på isen för boken, deadline för manusinlämning är först om en månad så boken ska nog kunna komma ut enligt plan, om förlaget bara gillar mitt material. Något som är en smula nervöst. Denna gång har jag nämligen anpassat boken mer efter läsarna än efter förlagets mall…

Så boken kan mycket väl bli klar i tid. Å andra sidan vet jag hur kalendern ser ut framöver och därför hade det varit bra om jag hade varit klar med Mitt Provence i förra veckan ungefär.

Lavarenne-utställning i Antibes i sommar

För att i alla fall få någon morgonpromenad den här sommaren la jag undan datorn strax efter sex imorse och tog kameran i handen. Mitt mål var att dokumentera utställningen med Lavarenne-statyer som är i Antibes i sommar. Lavarenne är en favorit, jag har skrivit om hans utställning i Aix för några år sedan och jag har ett halvfärdigt blogginlägg någonstans om den spännande historien om hur han upptäcktes. Förresten finns det en bild av en av hans statyer i St Paul de Vence på sid 142-143 i Mitt Nice (första tryckningen).

Döm om min förvåning när det var någon form av köbildning för att fota den mest spektakulära statyn imorse. I soluppgång. Halv sju en söndagsmorgon. Jag ville inte trängas utan gick vidare till nästa. Bara för att upptäcka att den var bortplockad. Övriga verkar dock vara kvar men de var inte möjliga att komma nära vid den tidpunkten så jag tog rundan förbi bageriet och gick hem. Återvände inte till datorn utan har istället haft en ledig dag. Det vill säga jag har plockat larver från pelargonerna, rensat vattenlåset i duschen och sorterat sopor. Nästan så att jag ser fram emot att sätta igång och skriva kl 05 imorgon igen :-)).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)