Nice: Buffahallen lever än

Marché de la Buffa eller Buffahallen i Nice lever än. Den är lika nedgången som för två år sedan när jag besökte Marché de la Buffa första gången men tydligen inte längre rivningshotad. Det sägs att så länge handlare fortfarande håller öppet och har kunder så kommer marknaden ej att rivas. Jag anar att fransk civil olydnad varit framme igen dvs att handlarna helt enkelt vägrat att lämna.

Bilderna är tagna en lördag vid stängningsdags. Jag tyckte att det var förvånandsvärt många kunder med tanke på klockslaget och hur råddigt det ser ut. Å andra sidan är antagligen de allra flesta stamkunder och har vant sig vid förfallet för länge sedan.

När jag kom dit och det såg exakt ut som förra gången så kändes det lite fånigt att jag la så mycket tid på att fundera på om jag skulle ta med Buffa i reseguiden Mitt Nice eller ej. Tryckta böcker blir lätt inaktuella och jag trodde att risken var överhängande att hallen skulle vara borta långt innan boken var tryckt. Nu är vi inne på andra reviderade tryckningen och Buffahallen är minsann kvar.

Första gången jag stoppade in näsan i Buffahallen tvekade jag lite i entrén och tyckte att hela byggnaden var lite halvläskigt att gå in, men nu kände jag mig helt trygg när jag travade runt med min kamera. Föga anade jag att jag tio minuter senare skulle bli attackerad bakifrån. Men det var på en kyrkogård och en helt annan historia.

chefstomaten