Lila krokus

Nix pix jag var inte ute och jagade morgondimma klockan fem imorse (vilket jag hade mina funderingar på igår). Jag var förvisso vaken men det var inte enligt planen (som stipulerade sovmorgon) utan en effekt av att grannarna slamrade med bildörrar och att jag har en tendens vakna vid samma tid som jag vaknade dagen innan.

Eftersom jag var trött som en bäver låg jag dock kvar i sängen och bläddrade igenom vad kollegorna i #blogg100 skrivit för klokt på söndagskvällen. Söndag mellan åtta och nio lär vara den allra bästa tiden för e-handel och jag tror samma sak gäller för bloggar.

Istället för landskaps insvepta i dimma blir det idag närbilder av krokus. De fotade jag igår mitt på dagen. Kände att jag behövde lite kompensation för morgonens debacle. Blommor har många fördelar som fotoobjekt. De är inte så flyktiga som morgondimma eller snabba som rådjur utan står i allmänhet där man planterat dem (tills en hund trampar ner dem). Sedan är de färgglada motiv som är är trevliga att titta på.

Om jag ska ha något att anföra mot krokus så är de att de är förbaskat låga. Arbetsställningen för att fotografera krokus kan verkligen diskuteras ur ergonomisk synvinkel. Muterade enmeters krokus? Eller hädanefter enbart planteras i upphöjda bäddar?

Jag hittade inte bara krokus i trädgården utan även dessa fröställningar. Jag är imponerad över att de hållit ihop som bollar och inte mosats av all snö som legat ovanpå.

Jag har redan kommit till nummer 90/100 i #blogg100 – utmaningen att blogga hundra dagar i sträck.

chefstomaten