Lättfotade träd utanför KTH

Det finns en del platser som gör sig särskilt bra på bild. De fångar ögat på något sätt. Det kan vara färg, form eller linjer. Nedanför KTH i Stockholm finns en sådan plats, det är en dunge med träd som jag skyndat förbi många gånger på väg till busshållplatsen på Valhallavägen.

En gråmulen dag i höstas slet jag upp mobilen och knäppte av en bild i farten medan jag sneglade på kön med människor som sakta steg ombord den blåa fyran – skulle jag hinna med bussen trots fotostopp?

Bilden blev populär, det var fler än jag som hade gått förbi och tänkt att trädplanteringen skulle göra sig på bild.

Jag vet inte om det är de bruna kvarhängande löven som på håll nästan ser ut som ett blomtäcke, den röda cykeln fastlåst vid en lyktstolpe eller symmetrin i stammar och trädkronor som gör bilden. Eller alltihop.

Igår gick jag förbi igen och då hade jag dessutom vädret på min sida. Vem kan inte gilla trädkronorna med ett tjockt snötäcke? Eller den lila himlen som förvisso förstärkts av filtret men ändå. Detta är nog den mest gillade bilden på mitt Instagram hittills.

10948882_1536298723320594_1184523967_n

Gissa om jag ser fram emot att ta en sväng förbi vid fler årstider. Vad tror ni om den första skira grönskan? Eller kanske lite krispig rimfrost i morgonsol? Fortsättning följer hoppas jag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)