Ljuvlig brunch på Moderna museet

Stockholms bästa utsikt och så en härlig buffé på det. Var får man det? Jo på Moderna museet under helgerna. Jag rekommenderar deras brunch för alla som har 345 kronor att lägga på lite helglyx. Temat är skandinaviskt det vill säga chevren på vaxbönorna är svensk, det serveras hel lax och mycket rotfrukter.

Jag körde först en snabb sväng runt det kalla bordet och tyckte särskilt mycket om en sallad med nobisdressing och en annan med nakenhavre. Över till den varma avdelningen så provsmakade jag först allt och konstaterade att riven slottstek var ett kul sätt servera den på men inget extraordinärt. Det var däremot den hemlagade korven och rödbetorna med skirat rört smör. Det blev en extra tallrik bara med rödbetor och korv. Därefter var vi mätta men vi var ju helt enkelt tvungna att ta ett varv bland desserterna också.

De kryddkokta päronen med punchgrädde var bäst tätt följt av äppelkaka med kardeumma och marängtårta om du frågar mig. Klappgröt med svarta vinbär var syrlig med sting i medan lingonkonfekten var desto sötare.

Just nu hade museet en utställning med bland annat Picasso men jag fick min dos Picasso tillfredsställt häromdagen så vi höll oss till lunchen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on juli 15th, 2013 at 09:27 e m