Vandring ovanför Gréolières

Ska du verkligen ha med dig allt det där? Om jag fått en krona för varje gång jag har fått den kommentaren på min packning för en utflykt så hade jag levt ett liv i sus och dus just nu. Därför vill jag verkligen ta i akt att visa upp de här två ryggsäckarna. Den lilla gröna till vänster är min – och jag tror alla kan vara överens om att den är synnerligen nätt i formatet. Särskilt i jämförelse med Barbapappa till höger. Barbapappa gick endast in i bilen med lite våld.

Kocken och jag har varit tillbaka till Gréolières och gått i berg. Jag fick med min lilla säck gå både upp och ner för berget medan Kocken kunde ta den enkla vägen och flyga ner. Det finns fördelar med att ta en rymlig säck så man får plats med många bra att ha-grejer.

Startade på GR4

Jag och hunden tog en rundtur som jag kan rekommendera. För den som inte har halvstukade fötter för det var milt sagt ojämnt underlag. Först följde vi GR4 uppåt tills stigen delade sig. Där lämnade vi GR4 som går rakt norrut. Vår stig följde höjdkurvorna under bergsbranten istället.

Vid nästa korsning tog vi höger igen och kom så småningom tillbaka till utgångsplatsen. Ungefär tre timmar tog turen och förutom en fransk extremsportare som joggade om oss och några skärmflygare såg vi några flockar med fåglar, extremt många gräshoppor och ännu fler fjärilar. Nypon, timjan och en massa andra blommor. En härlig dag och inte blev det ett dugg sämre av att Kollegan sms:ade att våra böcker kommit.

chefstomaten