Löfstads slott har kompletterats med en handelsträdgård med café

Löfstad slott strax söder om Norrköping hör till mina favoritstopp mellan Stockholm och Göteborg. Det gula slottet ligger bara några minuter från motorvägen och erbjuder en vilsam miljö som är perfekt avkoppling till hetsen på motorvägen. Jag har stannat och rastat hunden och/eller kameran här flera gånger och ibland även ätit på värdshuset.

Värdshuset ligger i den norra flygeln och vissa år har jag varit entusiastisk över maten medan andra år har jag mest uppskattat att sitta ner i den rofyllda miljön och äta något som i varje fall är omväxling till den vanliga korv-på-mack-dieten.

I våras när jag stannade till noterade jag att det pågick en massa arbete nere vid det vita huset nedanför slottet. Enligt personen jag pratade med på värdshuset var det på gång att startas en handelsträdgård med trädgårdscafé nere vid den gamla smedjan. Det har även tidigare varit café där men då har det drivits av samma personer som driver värdshuset.

Ny handelsträdgård med trädgårdscafé

Jag blev såklart nyfiken och kikade runt lite. Det såg helt klart lovande ut. Häromdagen passerade jag igen och svängde av för att se hur det blivit. Det första som slog mig var hur tjockt det var med bilar på parkeringen. Jag är van vid att det är en handfull bilar men så brukar jag inte resa runt i Sverige mitt under industrisemestern.

På tal om parkeringsplatser kan jag meddela att det finns en till parkeringsplats numera. Den ligger 400 meter från den vid entrén. Man kör uppför allén och passerar slottet på höger sida och fortsätter en bit till. (Bilen som kan anas på en av bilderna är parkerad på handikapp-platser precis vid entrén).

Handelsträdgården är inte så stor men de hade dukat upp lockande med dahlior i entrén. Det finns sittplatser i ett växthus eller utomhus. Det här är styrkan med att kombinera handelsträdgård med café, det finns sittplatser i vacker miljö och om man förälskar sig i någon växt eller utsmyckning kan man köpa med sig det hem.

Utbudet var inte särskilt stort. Det fanns äppelpaj med äkta vaniljsås, några chokladbollar med olika tryffelsmak och så morotskaka. Inget lockade så jag nöjde mig med en cappucino gjord på nespresso.

Det ska bli intressant att se hur det här nya tillskottet utvecklas. Om det blir ett varaktigt och livaktigt tillskott till Löfstad eller en ensommarsatsning.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on april 27th, 2020 at 11:57 f m