Med Karlbergskök på Le Grand Café de Lyon i Nice

Någon som minns #blogg100, utmaningen att blogga hundra inlägg på lika många dagar i våras? En av behållningarna var att hitta nya favoritbloggar. En av skribenterna träffade jag fiffigt nog på själva dag 100.

En annan, Karlbergskok, har gästbloggat här på Tomatsallad med sina favoriter från Nice. Igår var Maria Karlberg tillbaka i Nice och gissa vem som kvistade förbi och sade hej?

Le Grand Café de Lyon

Nice bjöd på störtregn så efter att ha sammanstrålat på Marias centralt belägna hotell småsprang vi runt hörnet och hamnade på Le Grand Café de Lyon. Det är ett traditionellt café med stor uteservering mitt emot Niceetoile . Vi fick ett bord med perfekt spanläge på spårvagnarna och glada lördagsshoppare som kilade förbi under sina paraplyer.

Det var bra att vi hade mycket att titta på eftersom det tog en bra stund innan vi lyckades beställa varsin café et tarte citron. Något hade seriöst gått fel i dimensionerande för in kom en kvarts citronmarängpaj och cirka en och en halv centiliter kaffe. De omvända proportionerna hade varit mer populära. Hade inte kaffet kostat mer än €3 styck hade jag nog köpt in ett par stycken. Pajen utmärkte sig mest för storleken och vi betalade överlag mer för läget än för kvalitén.

Årets julgran i Nice

Efter en stunds trevligt samtal (trevliga bloggare visar sig ofta vara trevliga i verkligheten har jag märkt) noterade jag att regnet upphört. Vi kikade ut, såg att molnen lättat och travade iväg ner mot Place Masséna för att se årets julbelysning. Vi hann inte många steg innan det började regna igen så storkameran fick stanna i handväskan och det blev bara mobilbilder. Lite synd för ljusen speglar sig snyggt i vattnet.

Jag var mycket nöjd när bussen avgick utan dramatik från exakt den plats där den avgick från senast jag var i Nice (nere vid Albert I). Lite mindre nöjd när det visade sig att den bytt sträckning i Antibes och jag hamnade i utkanten av stan halvvägs till Juan les Pins.

chefstomaten