Misslyckad tur till Port de l’Olivette

Färgglada fiskebåtar på spegelblankt hav i rosa morgonljus. Det var min plan. Klockan ställdes och jag kravlade planenligt upp ur sängen. Gläntade på gardinerna och konstaterade att YR hade rätt. Klarblå himmel. Hur det nu än var så kom jag inte iväg precis så snabbt som jag hade planerat. Behövde tvätta en tvätt och dricka ett par koppar kaffe först. Packade makrot och vidvinkelobjektivet (det är trots allt de enda objektiv som fungerar utan tidsödande manuella inställningar) och vandrade iväg.

Upp på Cap dAntibes och ner på andra sidan. Kom ner precis vid min favoritstrand. Inte för att det var speciellt mycket strand kvar, vågorna slog nästa upp till vägen. Fick stoppa hatten i ryggsäcken för att den inte skulle blåsa av. Promenerade vidare till Port de l’Olivette. Det är en liten pittoresk hamn full med små traditionella båtar. Ett av de absolut vanligaste vykortsmotiven. Men inte en dag med grå moln och stranden full med bös.

Dessutom har de satt upp grindar på bryggorna, att det enbart är båtägare som får gå på dem. Synd. Min allra första pick-nick i Frankrike åt jag på en av dem. Nu vet jag att fransmän inte brukar bry sig så mycket om förbudsskyltar så det kommer antagligen vara fullt med solbadare och strandfester på bryggorna i sommar i alla fall.

Efter att ha försökt med både vidvinkel och makro från alla vinklar som gick att nå torrskodd så gav jag upp. För att slippa gå exakt samma väg hem så tog jag en annan väg, en som jag vet att jag gått tidigare. Synd att jag inte mindes att den även då gjorde en tvär krök och skickade upp mig åt fel håll. En timmes ganska tråkig promenad byttes ut mot en kvarts väntan på en busshållplats och fem minuter med buss. Så nu är jag hemma och skriver på balkongen igen.

Jag hade otur för Port de l’Olivette är verkligen gulligt vanligtvis

Så här såg exempelvis lilla söta Port de l’Olivette ut sju år senare… Nya fina bryggor. Vyn från den här sidan av Cap d’Antibes förekommer på många ställen på bloggen och i några böcker vid det här laget. Ta exempelvis en titt på artikeln om Napoleontorn och kulisstorn.

Editinfo 2020: La till en kompletterande bild och sista stycket.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)