Mitt Nice fortsatt i topp på Bokus

Hur var det nu? Topplistor är enbart av intresse för närmast sörjande och resten av världen är mer intresserade av bokens innehåll, hur mycket den väger, om den kan användas till något nyttigt som att pressa blommor med och en hel rad andra frågor som har högre prioritet än hur den säljer i förhållande till andra böcker. Visst skrev jag något sådant senast häromdagen?

Att sitta och glo på topplistor är ungefär lika konstruktivt som en skidåkare som fokuserar på prislistan. Det enda skidåkare eller författare kan påverka är ju den egna prestationen. Hur den sedan utfaller i förhållande till andra är ju upp till – just det – andra.

Och jag är nöjd med Mitt Nice, den är blå och klämgo och fin att bläddra i. Det finns givetvis ett och annat i den som jag skulle kunnat förbättra men problemet med att sträva efter den perfekta boken är att den har en tendens att inte bli klar (inga böcker nämnda men Strövtåg runt Antibes…)

Med allt detta sagt om huruvida det är relevant eller intressant med topplistor så är jag ändå väldigt glad (och planerar att vara glad typ resten av veckan) över att hitta Mitt Nice som förra veckans bäst säljande bok inom kategori resor på Bokus (Adlibris har ännu inte vaknat till liv och börjat sälja boken).

Då gör det inget att boken trillat bort från listan över populäraste bok alla kategorier. Jo den låg där också ett mycket kort tag, två dagar tror jag. Listan toppades de dagarna av Läckberg och jag fanns som bäst på 16:de plats. Inte så illa för en reseguide tycker jag.

Härmed lovar jag att inte skriva ett pip om topplistor på ett bra tag!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)